KÉK világnap hozott össze bennünket május 21-én, Máramarosszigettől Kálmándig. A KÉK születésnapja ez, melynek dátuma március 25. Azonban mi egy kicsit későbbre tettük, amikor már a szabadban lehet lenni.

Bár a május általában zsúfolt a programokban, 13-an összejöttünk Nagykárolyban. A megérkező és a KÉK-ről szóló kört a Károlyi kastély kertjében tartottuk. Arról beszélgettünk, mit jelent számunkra a KÉK, melyek a vígaszaink és a vígasztalanságaink benne. Majd a világnap üzenetével: "Lélegezz fel", Lélegzetvételnyi szünet" a kézben elindultunk gyalogosan a mintegy 3,5 km-re lévő Szentháromság kápolna felé. Az első fél órát csendben, a szöveggel töltöttük, majd volt fél óránk arra is, hogy megbeszéljük egymással, mi érintett meg a szövegből és mit üzen számunkra. A kápolna kertjében összegeztük a gondolatainkat, majd szentmisével zártuk a találkozónkat.

Csodálatos időt kaptunk ajándékba. Nagyon kellemes volt a természetben átélni a "lélegzetvételnyi szünet" varázsát. Gazdagodtunk egy-egy konkrét gyakorlattal, tudatosítással, amit továbbvihetünk.

Kujbus Márta

 

 

Joomla templates by a4joomla